Digitala varumärkesskydd

Motverka illvilliga aktiviteter digitalt

Trots att du har en strategisk domännamnsportfölj som skyddar dina domännamn kan du inte komma ifrån att cyberbrottsligheten ökar stadigt. Bedrägliga aktiviteter online som cybersquatting, felstavningar av domännamn (domain squatting), domän-spoofing och identitetsstölder äger rum dagligen. Konsekvenser för företag kan vara förödande och innefatta skada på varumärkets trovärdighet och stora ekonomiska förluster.

Image

Cyberkriminella kan utnyttja ditt företag och dina varumärken utan att du vet om det.

Det finns många sätt att lura människor online, till exempel genom registrering av domännamn som liknar eller är identiska med företagsnamn, varumärken, produkter eller tjänster som ofta kallas cybersquatting eller domain squatting. Exempelvis, Micr0soft.com i stället för Microsoft.com. Antalet tillgängliga varianter för att registrera ett liknande domännamn, även kallat typosquatting är mer eller mindre obegränsat och kan utföras på olika sätt genom typografiska fel, stavfel, alternativa stavningar, alternativa domändelser såsom att registrera namnet under en annan toppdomän eller avstavning av domännamnet.

Cyberbrottslingars vanligaste skadliga avsikter när de registrerar ett domännamn som liknar ditt varumärke är att:

Använda domännamnet för nätfiske.

Omdirigera trafik.

Skapa falska webbplatser för att sprida ransomware eller utöva utpressning.

Sälja domännamn till ditt företag för ett högre pris.

Sälja domännamn till en av dina konkurrenter.

Att starta ett liknande företag och dra nytta av ditt rykte.

Skapa falska webbplatser och använda domännamnen för att locka besökare

Tjäna pengar genom affiliate-marknadsföring.

Kopiera ditt varumärke och sälja förfalskade varor.

Excedo erbjuder tjänster för att skydda ditt varumärke mot intrång digitalt.

Förebygga

Utöka din domänportföljstrategi genom att använda blockeringstjänster för domännamn som ett komplement i strategin för ditt digitala varumärkesskydd. Som innehavare av varumärken kan du även dra fördel av att registrera dina varumärken hos Trademark Clearinghouse (THMCH) för att få tillgång till en rad olika skyddsfunktioner.

Excedo erbjuder TMCH-hantering och tjänster för blockering av domännamn från tillgängliga digitala varumärkesskydds- och DNS-abuse program som Domains Protected Mark List (DPML), AdultBlock med flera. Blockering av domännamn är ett kostnadseffektivt sätt att försvara sig mot cybersquatting och DNS-abuse.

Övervaka

Övervaka 300 miljoner+ domännamn och nya registreringar för alla sökord (inklusive icke-varumärkesskyddade termer) för att upptäcka intrång och få e-postvarningar med vår domänövervakningstjänst. Medan domänblockeringen och TMCH skyddar dina varumärken, gör domänövervakningstjänsten det möjligt för dig att fylla i luckorna för viktiga termer nödvändiga att övervaka. Dessa kan vara generiska eller till och med sådana att tjänsten används för att analysera dina konkurrenters domänregistreringsaktivitet.

Agera

För att skydda dina varumärken digitalt är en del av resan att kunna agera när ett varumärkesintrång upptäcks. Excedo erbjuder tjänster för domännamnstvister samt tjänster för nedtagning av skadliga webbsidor (phishing website) för att skydda ditt digitala varumärke från bedrägliga aktiviteter med skadliga avsikter.

Känner du att du saknar en omfattande strategi och skydd för dina varumärken digitalt?

Vänligen fyll i ditt förnamn.
Vänligen fyll i ditt efternamn.
Please specify your position in the company
Ogiltig e-postadress.
Vänligen fyll i ditt telefonnummer.
Vänligen fyll i ditt företagsnamn.
Vänligen ange datum då du önskar att bli kontaktad.

0

Ogiltig inmatning

Adress

Jan Stenbecks torg 17
164 40 KISTA
Telefon: +46-8-50161200

 

Prenumerera på Excedo nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Excedo direkt till din e-post.