E-postsäkerhet

Hur säker är e-post som skickas och tas emot av ditt företags domännamn?

Skadlig programvara, spam och nätfiskeattacker. Varför ska du bry dig? Ditt företags rykte kan lätt påverkas av skadlig aktivitet online. Utan rätt skydd på plats är det inte längre en fråga om du blir hackad – utan snarare när det kommer ske.

Excedo tillhandahåller den kompletta lösningen för epostsäkerhet!

DMARC

DMARC är ett e-postautentiseringssystem som skyddar din organisations domännamn från nätfiske, spoofing och andra cyberattacker. DMARC bygger på autentiseringsteknologierna SPF och DKIM. Genom att införa DMARC för din domän får du insikter om hur domänen används. Du hjälper också mottagarna att förstå vilka e-postmeddelanden de ska lita på och vilka som ska avvisas.Läs mer

BIMI

Brand Indicators for Message Identification (BIMI) och Verified Mark Certificates (VMC) kompletterar DMARC och förenar IT-säkerhet och din varumärkesidentitet. E-postmottagare ser din logotyp i sin e-post innan de har öppnat den. På så sätt kan mottagarna vara säkra på att epostmeddelanden verkligen kommer från dig.
Läs mer

Mailscreen

Mailscreen Email Security är en kostnadseffektiv och lätthanterlig cybersäkerhetslösning speciellt designad för små och medelstora företag (SMB). Mailscreen skyddar din organisation från en rad avancerade säkerhetshot genom att inkludera fördelar som utbildning i säkerhetsmedvetenhet, förebyggande av dataförlust, epostkontinuitet, arkivering och skydd mot hot från sociala medier.Läs mer

Vad är e-postsäkerhet?

E-postsäkerhet beskriver de procedurer och tekniker som används för att skydda e-postkonton, innehåll och kommunikation mot obehörig åtkomst, förlust eller intrång. E-post används ofta för att sprida skadlig programvara, spam och olika former av nätfiskeattacker. Angripare använder vilseledande meddelanden för att locka mottagare att dela med sig av känslig information, öppna bilagor eller klicka på hyperlänkar som installerar skadlig programvara på mottagarens enhet. E-post är också en vanlig ingångspunkt för angripare som vill komma åt företagsnätverk för att få tillgång till värdefulla företagsdata. E-postkryptering innebär att man döljer innehållet i e-postmeddelanden för att skydda potentiellt känslig information från att läsas av andra än den avsedda mottagaren. E-postkryptering inkluderar ofta autentisering.

Hur säker är e-post?

E-post har utformats för att vara så öppet och tillgängligt som möjligt. Det tillåter människor i organisationer att kommunicera både internt och externt. Problemet är att syftet vid utformningen av epostteknologin inte skapades med hänsyn tagen till e-postsäkerhet och att hantera de möjligheter av attacker som har vuxit fram i takt med att e-post har blivit det vanligaste kommunikationssättet för företag. Oavsett om attacken sker genom spam-kampanjer, skadlig programvara, nätfiske, sofistikerade riktade attacker eller e-postintrång, försöker angripare att dra fördel av den brist på säkerhet som finns för e-post för att utföra sina handlingar. Eftersom de flesta företag förlitar sig på e-post för att göra affärer, utnyttjar angripare e-post för att stjäla känslig information.

Eftersom e-post är ett öppet format kan det ses av alla som kan fånga upp det. Detta är ett problem när organisationer skickar konfidentiell eller känslig information via e-post. Angripare kan enkelt läsa innehållet i ett e-postmeddelande genom att tekniskt fånga upp det. Under åren har organisationer ökat e-postsäkerhetsåtgärderna för att göra det svårare för angripare att komma åt känslig eller konfidentiell information.

Rekommendationer för högsta e-postsäkerhet

1 - Införandet av en säker e-postgateway:

En e-postgateway (Mailscreen) skannar och bearbetar all inkommande och utgående e-post. Den säkerställer att hot inte släpps in. Eftersom attacker blir alltmer sofistikerade är standardsäkerhetsåtgärder som att blockera kända skadliga bilagor inte längre effektiva. Den rekommenderade lösningen är att införa en säker e-postgateway som använder en filtrering över flera lager.

Mailscreen är #1 tjänsten för detta ändamål.
Image

2 - Automatisk e-postkryptering:

Denna lösning bör kunna analysera all utgående e-posttrafik för att avgöra om material är känsligt. Om innehållet är känsligt måste det krypteras innan det skickas till den avsedda mottagaren. Detta kommer att förhindra angripare från att se e-postmeddelanden, även om de skulle fånga upp dem.

Image

3 - Införa en DMARC-policy for dina domäner

Se till att dina domäner är skyddade mot missbruk för utgående e-post samt öka e-postleveransen för dina betrodda e-postkällor. Utan införandet av DMARC-policy har du ingen insyn i hur dina domännamn används och eventuellt missbrukas av andra för utgående e-post.

Image
Stoppa spoofad e-post
Image
Skydda ditt företags rykte
Image
Öka antalet du når, säkerheten & leveransgraden
Image

4 - Visa din logotyp för e-post som skickas från dig

Med införandet av BIMI tillsammans med DMARC och VMC ökar du epostsäkerheten genom att tydligt visa mottagarna att e-postmeddelandet kommer från dig. Eftersom mottagaren ser din logotyp i sin inkorg innan de har öppnat meddelandet, kan de vara säkra på att e-postmeddelandet inte är bedrägligt.

Adress

Jan Stenbecks torg 17
164 40 KISTA
Telefon: +46-8-50161200

 

Prenumerera på Excedo nyhetsbrev

Få senaste nyheterna från Excedo direkt till din e-post.